Udgivet i Slowjuicer.dk's Familie-Magasin

Pas godt på kroppen i løbet af dagen - her er 7 gode råd

Af Slowjuicer.dk

Det er vigtigt at passe godt på sin krop til hverdag, da det både kan give en generelt bedre og sundere følelse i kroppen, samtidig med at det også gør chancerne for et langt og sundt liv endnu større. Men du er måske begyndt at lægge mærke til, at du ikke har de sundeste vaner i hverdagen? Du bruger måske meget tid på at ligge i sofaen eller i sengen, og måske spiser du heller ikke lige så sundt og varieret, som du burde?

Hvis du godt kunne tænke dig at leve lidt sundere og generelt passe bedre på din krop til hverdag, så se med herunder og få nogle gode råd til, hvordan det kan gøres helt simpelt.

Start ud med en lækker hjemmelavet juice i slowjuiceren

At passe godt på sin krop i løbet af dagen starter allerede helt fra morgenstunden. Allerede når man står op kan man nemlig gøre flere gode ting for sin krop - en af dem kunne eksempelvis være at starte dagen ud med en lækker hjemmelavet juice, som er lavet i slowjuiceren. På den måde får man allerede i begyndelsen af dagen en masse gode ting ind i kroppen, og der er næsten ikke nogen bedre måde at starte dagen ud.

Og så kan det eventuelt kombineres med morgenkaffen og den morgenmad, man ellers havde planlagt at spise. Men det er i hvert fald en rigtig god og sund ide at starte dagen ud med at sætte gang i slowjuiceren og lave en god juice med hvad man nu lige har i køleskabet.

Spis generelt sundt og varieret i løbet af dagen

Det er selvfølgelig ikke kun juice, der er vigtigt, hvis man vil passe på sin krop - man skal generelt sørge for at spise sundt og varieret, hvis man vil gøre noget godt for sin krop. Der kan være forskellige måder at spise sundt på, men som hovedregel kan man kigge lidt på kostpyramiden og ellers bare sørge for at spise en masse gode ting, samt masser af frugt og grønt. En sund, grøn og varieret kost kan nemlig også gøre en masse gode ting for både krop og sind.

En lille træningssession eller løbetur er altid godt

Kosten er et godt sted at starte, hvis man gerne vil passe bedre på sin krop, men det er nu også altid en rigtig god ide at komme ud og bevæge sig lidt. Så hvis man har mulighed for det, så kunne det være rigtig godt med en lille træningssession hver dag - eller i hvert fald et par gange om ugen. Det kommer lidt an på, hvad man lige har tid til i sin hverdag.

Og her skal det selvfølgelig nævnes, at der er utroligt mange forskellige måder, man kan træne på, så der burde være noget for enhver smag. Hvis man bedst kan lide styrketræning, er det selvfølgelig det, man skal gøre, men ellers kan man også prøve løb, yoga eller bare en masse lange gåture og hikes. Det vigtige er egentlig bare, at man får bevæget sig i sin hverdag, da det er rigtig godt for kroppen.

Sørg for at komme udenfor uanset hvad

Hvis man har en eller anden form for sport eller fysisk aktivitet, som man kan dyrker til hverdag, så vil det også ofte indebære, at man kommer lidt udenfor. Og netop det at komme udenfor er vigtigt at gøre for sig selv - gerne hver eneste dag. Selvom man måske ikke tænker, at det umiddelbart påvirker kroppen direkte, når man er udenfor, så kan det sagtens give en masse godt for både krop og sind. 

At komme ud på en lang gåtur er eksempelvis noget, der er virkelig skønt at gøre for sig selv. På den måde får man noget frisk luft til hovedet og nogle kilometer i benene. Og det er altså noget, som de fleste mennesker har rigtig godt af. Så husk lige at komme en lille tur udenfor hver eneste dag. Det er super godt for både krop og sind.

Sørg for en god kontorstol hvis du arbejder hjemmefra

Hvis man har et job på et kontor eller hvor man arbejder hjemmefra på en computer, så er det endnu mere vigtigt at være opmærksom på at passe på sin krop. Menneskekroppen er ikke skabt til at sidde fastlåst i den samme position i mange timer i streg, som man jo typisk gør, hvis man arbejder på sin computer - og særligt ikke hvis det er ens arbejde, og man derfor gør det hver eneste dag. 

Derfor er det altså en virkelig god ide at investere i en kontorstol der er til at holde ud at sidde på i mange timer. Det er i hvert fald en investering, som stensikkert er virkelig god at lave for sin krop. Det er en helt konkret måde, man i hvert fald kan passe på sin krop på.

Så hvis du netop arbejder meget foran computeren, og nu er blevet mere opmærksom på, hvad du kan gøre for dig selv og din krop, så er det altså ud og kigge på nogle gode ergonomiske kontorstolen, der kan give den optimale støtte til kroppen. Det er meget vigtigt!.

Undgå for mange liggepauser i sengen eller sofaen

Apropos netop siddestillinger og positioner generelt, så er der faktisk også utroligt mange mennesker, der har for vane at ligge meget i sofaen eller sengen i løbet af dagen. Det er naturligvis vaner, der kan være svære at skille sig af med, da det jo netop er utroligt rart at ligge i både sofaen og sengen og holde nogle pauser. Men det er måske alligevel en vane, som man bør overveje at nedtone en smule, da det ikke ligefrem er det bedste for kroppen. 

Selvfølgelig er det helt ok i ny og næ, og det er også svært at komme igennem en hel dag uden en lille afslappende pause på langs i sofaen. Men hvis man kan mærke, at det er noget, man gør lidt for meget, og man måske bliver lidt doven af det, så er det en rigtig god ide, hvis man kan prøve at tone det ned bare en lille smule. 

Hav nogle gode søvnvaner

Til sidst er det også meget vigtigt at nævne, at en vigtig del af at holde kroppen sund og generelt passe på kroppen, også er at sove godt om natten. Det er altså vigtigt at skabe nogle gode søvnvaner for sig selv, hvilket eksempelvis indebærer at sove de anbefalede antal timer og eventuelt også gå i seng og stå op på nogenlunde samme tidspunkt hver dag. Det er i hvert fald en ret simpel vej til også at gøre noget godt for sin krop - kroppen får netop mere energi af at sove godt om natten. 

Find det du mangler på slowjuicer.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 53 produkter fra mere end 23 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 101 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-20 09:05:59.

53
Produkter
23
Forhandlere
101
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.