Udgivet i Slowjuicer.dk's Familie-Magasin

Skal slowjuiceren købes på afbetaling eller kontant? Her er fordele og ulemper ved hver løsning

Af Slowjuicer.dk

Slowjuiceren er særligt i nyere tid blevet et yderst populært fænomen både udenlands og herhjemme. Danskerne juicer som aldrig før. Og dét er ikke for ingenting. Med en slowjuicer kan du nemlig spare oceaner af tid i køkkenet i de stunder, hvor du for eksempel godt kunne tænke dig en smoothie eller en grøntsagsjuice.
Hvis du selv overvejer at få fat i en slowjuicer, er du sikkert allerede begyndt at overveje, hvor pengene skal komme fra.

Slowjuicerens eneste ulempe er nemlig, at den typisk ikke er helt billig. Og hvis du prøver at finde ud af, om du skal købe din nye slowjuicer på afbetaling eller kontant, kan du med fordel læse med nedenfor, hvor vi udlægger fordele og ulemper ved hver betalingsmetode. 

Kontant betaling 

I løbet af dagligdagen køber vi langt de fleste ting kontant. Men indkøb i det lokale supermarked koster som regel heller ikke ligeså meget som en ny slowjuicer. En ny slowjuicer kan snildt ende med at koste dig et par tusinde. Derfor er det en rigtig god idé, at du bruger lidt tid på at overveje, hvordan du har tænkt dig at betale for den. 

Fordele ved kontant betaling 

Den største fordel ved at betale for slowjuiceren kontant er, at du i så fald får sagen ud af verden, så snart du har svinget dankortet. Hverdagen er fyldt med stressfaktorer, og selvom købet af slowjuiceren sandsynligvis vil medføre, at du er lidt flad i den måned, hvor du køber den, vil du ikke behøve at bekymre dig om yderligere betalinger i fremtiden. I stedet kan du blot tage juiceren med hjem og komme i gang med at bruge den. 

Ulemper ved kontant betaling 

Den største ulempe ved kontant betaling er, at du skal have alle pengene frem på én gang. Hvis din økonomi er stram, kan dette godt blive et problem. Dét gælder særligt, hvis du for eksempel pludselig modtager en uforudset ekstraregning. Hvis du beslutter dig for, at du gerne vil købe slowjuiceren kontant, vil du blive nødt til at vente, indtil du har pengene.

Måske vil du endda blive nødt til at spare op over adskillige måneder. Derfor vil der gå længere tid, før du kan tage slowjuiceren i brug. Og ventetiden vil måske få dig til at købe en billig slowjuicer som erstatning for den model i høj kvalitet, du kunne have købt, hvis du bare havde haft pengene. 

Afbetaling 

Afbetaling udgør i dag en væsentlig del af vores købsmønstre. Stort set alle bolig- og bilejere har rig erfaring med afbetaling, og det samme gælder rigtig mange andre danskere. Der findes stort set ikke en webshop eller almindelig butik i Danmark, der i vores tid ikke giver dig mulighed for at købe dine varer på afbetaling. Dermed har du som forbruger mulighed for at købe ting, du under normale omstændigheder ikke ville have råd til. 

Fordele ved afbetaling 

Afbetaling har særligt to fordele. Først og fremmest har du, når du køber din slowjuicer på afbetaling, mulighed for at få en model med hjem, som du ikke ville kunne få, hvis du havde skullet betale hele beløbet på én gang. Dertil tillader afbetalingsmodellen dig at tage juiceren med hjem med det samme i stedet for at skulle vente på, at du får skrabet nok penge sammen. Du slipper med andre ord for at spare op. 

Ulemper ved afbetaling 

Når du køber noget på afbetaling, skal du naturligvis sikre dig, at du på et senere tidspunkt vil kunne betale det fulde beløb tilbage igen. Afbetalingsmetodens største ulempe består således i, at du skal sørge for at have råd til at betale af hver måned, indtil du har indfriet din gæld.

Som regel er det ikke gratis at låne penge, og derfor vil du typisk også skulle betale renter, når du køber din slowjuicer på afbetaling. Sidst men ikke mindst har rod i økonomien ofte en negativ indflydelse på os. Og der er en chance for, at du vil føle dig stresset over at skylde penge, når du vælger at købe på afbetaling. 

Den tredje betalingsmulighed 

Kontant og afbetaling er ikke de eneste betalingsmuligheder, når du planlægger at købe noget nyt. Den tredje løsning består i at tage et lån, der som minimum kan dække dét beløb, du skal bruge. Der mange steder hvor du kan låne penge, og fordelen ved at låne penge ét sted i stedet for at købe en række ting på afbetaling er, at du i så fald kun vil skylde penge til én låneudbyder og dermed nemmere kan bevare overblikket over, hvad du skylder samlet set.

Det kan godt være udmattende aldrig at have råd til noget, og derfor vil du i nogle situationer godt kunne retfærdiggøre at tage et mindre lån, som tillader dig at gøre nogle af de ting, du gerne vil. 

Er lån og køb på afbetaling en god idé? 

Økonomisk sikkerhed er essentielt for din evne til at kunne føle dig tryg i hverdagen. Og der er ingen tvivl om, at kviklån og køb på afbetaling ikke ligefrem bidrager til en sund økonomi. Mange mennesker oplever desuden, at de, når de først for eksempel har købt på afbetaling én gang, er langt mere tilbøjelige til at vælge denne betalingsmetode igen i fremtiden.

Hvis du igen og igen køber noget på afbetaling eller tager et kviklån, vil du snart stå i gæld til halsen, og dette kan ende med at gå ud over din generelle følelse af komfort og velvære. 
I stedet for hurtig løsningerne kan det være en god idé, at du prøver at etablere nogle gode vaner og dermed forhøje sandsynligheden for, at du i fremtiden vil kunne købe de ting, du vil have, uden at skulle forgælde dig. 

Den sunde økonomi 

Vejen til den sunde økonomi er lang og sej. Men hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil blive bedre til at forvalte dine penge, kan du med fordel starte med at gennemgå dine udgifter og lægge et budget. Når du har fundet ud af, hvor dine penge bliver af, vil det blive nemmere for dig at tage kontrol over dine midler og selv bestemme, hvad de går til. 
Som nævnt tidligere er en slowjuicer typisk ikke helt billig.

Men hvis du vænner dig til at spare op og bliver bedre til at undvære den kop kaffe, som du dagligt betaler 50 kroner for, vil du hurtigt kunne få råd til at købe dig en model, som du og resten af din husholdning vil kunne få glæde af i rigtig lang tid frem. 
 

Find det du mangler på slowjuicer.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 37 produkter fra mere end 19 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 75 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-17 08:45:30.

37
Produkter
9
Brands
19
Forhandlere
75
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.